Webinar: Pilot Glasvezelsensoren In Een Leidingnet Proefinstallatie

Op donderdag 15 juni organiseert Fluves, in samenwerking met Evides en Vigotec, een gratis webinar waarin we de resultaten van twee pilots met glasvezelsensoren op de TUBES leidingnet proefinstallatie van KWR Water Research Institute zullen delen.

Wat kan glasvezeltechnologie betekenen op een unieke testfaciliteit waarin het volledige leidingsysteem van het Nederlandse drinkwaternet is nagebouwd?

Fluves en Vigotec voerden in april een testcampagne uit om de mogelijkheden van de DALI en de BLAST technologie te onderzoeken in complexe omstandigheden. Dit gebeurde op het TUBES netwerk van KWR Water Research Institute. Nederlandse drinkwaterbedrijven konden de resultaten van deze campagne al ontdekken tijdens onze demodag. Maar voor wie er niet bij kon zijn, organiseren we deze webinar.

Agenda

Tijdens deze interactieve webinar ontdek je de resultaten van de testen die we uitvoerden met glasvezelsensoren op de TUBES leiding proefinstallatie. Hiervoor maakten we gebruik van twee meettechnieken:

  • Distributed Acoustic Sensing (DAS) met behulp van de DALI technologie van Fluves nv en Vigotec nv als pilot voor Evides. Deze techniek kan toegepast worden om lekkages en intrusie op te sporen.
  • Distributed Temperature and Strain Sensing (DTSS) met behulp van de BLAST technologie van Aragón Photonics Labs. Deze techniek kan toegepast worden om de belastingen op leidingonderdelen te monitoren (bijvoorbeeld, vanwege bodemzetting).

Speakers

Thijs Lanckriet

Project Manager bij Fluves

Stefan Knijnenburg

Adviseur Innovatie en Beleid bij Evides

Weet je niet zeker of deze webinar relevant is voor jou of heb je vragen over DALI? Contacteer ons dan via info@dalimonitoring.com.

Registreer jou nu via Eventbrite: Click here.

FLUVES-DALI+KWR Webinar-Website